post

Sharing is caring!

Een cryptocurrency exchange is een platform waar mensen bijeen kunnen komen om crytpocurrencies te verhandelen. Via zo een exchange kan je dus verschillende virtuele munten kopen en verkopen, het wordt ook wel een cryptocurrency trading platform genoemd. Bitcoin is niet het enige virtuele betaalmiddel die er bestaat, zo heb je ook Ethereum en Litecoin.

Bitcoins Kopen Of Verkopen Voor De Handel

Wil je op zo een exchange bitcoins kopen of verkopen dan moet je rekening houden dat er vaak wordt gevraagd om een verificatie. Je gegevens worden dus opgeslagen waardoor aankopen niet anoniem zijn.  Een exchange is een makkelijke manier om zowel je aankopen als de opslag ervan te beheren op een plek. Je coins kun je bewaren in een zogenaamde online wallet. Voor bijna elke verhandelbare valuta is een eigen wallet ontwikkeld, maar slechts enkele wallets ondersteunen meerdere typen cryptocurrency. Veel mensen kiezen voor zo een trading platform of exchange omdat ze het goedkoop vinden. Met je laptop of mobiele telefoon heb je overal toegang tot de exchange. De uitgifte van bitcoins en de controle van transacties wordt geregeld door het bitcoin netwerk zelf. Het bitcoin netwerk bestaat uit mensen die bitcoins kopen en verkopen. Zolang je dus toegang hebt tot internetverbinding kun je bitcoins traden.

Als Je Wil Beginnen Met Bitcoins Kopen Moet Je Wel Onderzoek Doen

Als je wilt beginnen met bitcoin dan zoek je natuurlijk naar de beste sites om bitcoin te kopen. Bitcoins kopen gaat om het kopen van een uniek digitaal betaalmiddel. Maar dat wilt niet zegen dat je in elke winkel ermee kunt betalen. Er zijn slechts enkele winkels of bedrijven die dit accepteren als een geldig betaalmiddel.  Bitcoin is verder een open globaal internet betalingsnetwerk met de bitcoins als betalingsmiddel. Je bent vrij om je bitcoins te verhandelen en hoef je geen zorgen te maken om een externe partij. Het kopen van bitcoins gaat niet primair om snel rijk te worden, het gaat eerder om koopkrachtbescherming en de opbouw van een nieuw  financieel gelijkwaardig systeem. Ook kan de koers van bitcoin elke verschillen. Ook hiermee moet je dus rekening houden. Bitcoins kun je kopen bij Nederlandse bitcoinbeurzen. Het makkelijkste is om gebruik te maken van een Nederlandse handelsbeurs die beschikt over een ingebouwde bitcoin wallet. Hierin kun je je bitcoins veilig opslaan.